/tarinat/investoimalla-tehokkaampaa-tuotantoa-ja-parempaa-palvelua/

Investoimalla tehokkaampaa tuotantoa ja parempaa palvelua

Tarinat
25.10.23

Investoimalla tehokkaampaa tuotantoa ja parempaa palvelua

Nykyaikaisen metallialan yrityksen elinehto on moderni laitekanta ja järkevästi toteutetut investoinnit. Siksi EFM Groupissa panostetaan uuteen teknologiaan ja uusiin menetelmiiin palvellakseen asiakasta entistä paremmin – lähtökohtana on, että tytäryhtiöiden investointisuunnitelmat tehdään nimenomaan asiakkaiden vaatimusten ja toiveiden pohjalta.

Konsernissa halutaan olla nykyaikaisen laitekannan edelläkävijä metallialalla. Jokaisessa kolmessa konsernin yrityksessä onkin merkittävästi investoitu muun muassa tuotantolaitteisiin ja uusiin tiloihin.

Viimet: pitkäjyrsinkoneen modernisointia ja uusia tiloja

Tuorein Viimetillä tehty investointi on yhtiön isomman pitkäjyrsinkoneen modernisointi. Sen tavoitteena on vastata entistä paremmin asiakkaiden kasvavaan volyymiin – asiakkaat tarvitset omille kokoonpanolinjoilleen jatkuvasti enemmän komponentteja, ja siksi Viimetin tuotannon täytyy pystyä lisäämään omaa kapasiteettiaan. Tehokkaampi pitkäjyrsinkoneen parantaakin yhtiön tuotannon läpivirtausta.

Samalla pitkäjyrsinkoneelle tehtiin myös uusi nollapistekiinnitinratkaisu CNC-Machiningin kehittämän mallin pohjalta. Koneesta tuli aiempaa helppokäyttöisempi, ja riskienhallinta paranee. Nyt Viimetin ja CNC:n koneet ovat yhteneväiset, ja se tuo turvaa tuotantoon: jos joku koneista rikkoutuu, samat kiinnittimet käyvät myös toisen tytäryhtiön koneeseen.

Toinen iso investointi on alkusyksystä 2022 käyttöön tuleva uusi lähettämötila. Osa ulkovarastotiloista muutettiin kesän aikana lämpimäksi tuotantotilaksi, jossa sijaitsevat jatkossa Viimetin lähetys- ja varastotoiminnot. Uuden lähettämötilan yhteyteen rakennetaan myöhemmin syksyllä erillinen tila uudelle mittalaitteelle, joka speksataan käyttökuntoon yhdessä asiasyhteistyössä.

CNC-Machining: FMS-järjestelmän kehittämiseen panostetaan

CNC:n investoinneissa on keskitytty viime vuosina pitkälti FMS-valmistusjärjestelmän (Flexible Manufacturing System) kehittämiseen, ja vuonna 2021 järjestelmän jatkeeksi hankittiin kolmas Mazak koneistuskeskus. Uuden koneistuskeskuksen ylösajoa ja kiinnitinmuutoksia on jatkettu keskuksen saapumisesta lähtien. FMS-järjestelmän kehittämiseen on panostettu CNC:llä laajalti, ja se juontavat juurensa asiakkaiden toiveista – asiakkaat peräänkuuluttavat erityisesti joustavaa ja tehokasta tuotantojärjestelmää.

Koneistuskeskuksen investoinnin myötä CNC:llä tehtiin myös varastointitilojen laajennus, sillä aiempi yrityksen lähettämö oli sillä paikalla, johon uusi koneistuskeskus sijoitettiin. Laajennuksessa myötä vanhoja kylmiä katostiloja pistettiin uuteen uskoon, ja sen myötä CNC:lle valmistui 450 neliötä uutta lämmintä varastotilaa vuoden 2022 kesällä.

CNC:lle hankittiin kesällä 2022 myös täysin uusi Mazak monitoimisorvauskeskus. Sen avulla CNC saa kaivattua lisäkapasiteettia, sillä keskuksen avulla pystytään työstämään aiempaa isompia kappaleita.

KKR Steel: Suomen toinen 11-lavapaikkainen särmäyssasema hankittiin KKR:lle

Vuoden 2022 kesän alussa Ylämyllylle KKR:n tehtaan alueelle valmistui uutta tuotantotilaa 1000 neliön edestä. Tuotantotilojen lisäksi yhtiölle rakennettiin uusia toimistotiloja, ja niiden yhteyteen rakennettiin myös uusi väestönsuoja.

Uusiin ja aiempaa suurempiin tuotantotiloihin sijoitettiin kesän 2022 alussa KKR:lle hankittu ja käyttöön otettu uusi 10kW trumpf-kuitulaser, jota hyödynnetään levynleikkauksessa. Nykyaikainen kuitulaser tehostaa levyjen leikkausprosessia ja tuo KKR:lle lisäkapasiteettia levyjen työstöön.

Lisäksi KKR:lle otettiin vuoden 2022 kesällä käyttöön nykyaikainen 11-lavapaikkainen särmäyssasema, jossa on mukana myös automaattinen työkalunvaihto. Uusi ja moderni särmäysasema on täysautomaattinen, ja sen avulla särmäystä voidaan tehdä myös miehittämättömänä. Uusi särmäysasema on Pohjoismaihin verrattuna iso investointi: Suomessa on niitä on KKR:n laitteen lisäksi vain yksi, joten kyse on valtakunnallisesti merkittävästä hankinnasta.

Lue koko lehti täältä